tisdag 22 november 2011

Loke 10 Månader den 19 November


Du käre lille barn, som blev hela 10 Månader den 19 November.
Älskar dig Loke!

Thea 2½ år idag den 22 November


Idag blir lillgumman 2½ år. Vad tiden går.
Älskar dig mitt lilla barnbarn!

Frostig dag


En dag i förra veckan så var det så här vackert väder, solen strålade från en klarblå himmel och frosten låg fint på träden och gräsmattorna var täckta av frost.
Jag tycker det är vackert när det är frost eller ett tunnt täcke av snö. Vill gärna ha det nu när det snart är Advent.
Det här mörka gråa och tråkiga vädret blir drygt att ha i längden, nog för det är + grader ännu, men jag har hellre någon grad kallt och klara dagar. Hoppas alla fall det kommer snö till Julen.
Det här vädret är heller inte så bra för varken luftrör, astman eller för Fibron. Har haft några riktigt jobbiga dagar nu. Kände av det redan i slutet på förrförra veckan, allt kändes tungt och jag var trött. Jag vet aldrig håller jag på att få influensan eller är det ett fibro skov jag håller på att åka in i. Nu trodde jag verkligen att det kunde vara någon slags influensa liknande, då jag haft både Sambon och mina söner sjuka, + sonhustrun och barnbarn. Jag vet inte, kan vara en kombination. Hur som, så blev jag alla fall dålig nu, trött till tusen, ont och jobbigt på många sätt. Har jättesvårt att komma igång på morgon eller rent ut sagt långt in på dagen ibland. I förrgår var jag bara upp och åt frukost, så blev det sängen igen och kom inte ur den förrän fram mot lunchtid. Idag kom jag alla fall upp på fm, men då kom Vaktmästaren och mitt hår stod på ända. Jag förklarade som det var. Ahh, det får jag bjuda på.
Nästa Tisdagen börjar Yogan igen, det har varit uppehåll nu i 3 v, Det skall bli skönt att komma igång igen. Blir inte riktigt av att jag gör den hemma själv. Några gånger har jag gjort den här hemma med. Tror detta är väldigt bra.
Nu skall jag försöka få känna mig bättre snart igen. Så jag kan börja Adventspynta lite, det blir ju så vackert tycker jag.
Ingen snö här nu, men som sagt, hoppas på att få det till julen om inte annat.

onsdag 9 november 2011

Kvälls himmel.


Sätter in ett foto som jag tog igår kväll, eller snarare på em, för solen går ju ned ganska tidigt om dagarna nu. Men så här vackert såg det alla fall ut igår em, när solen var på väg att lägga sig till vila.
Himlen var även fin i morse då solen gick upp. Det är skönt att få se solen igen. Det har ju varit disigt och mörkt länge nu. Men då har det i och för sig varit ganska varmt ute.
I morse var det ett par minus grader och frosten låg vit på gräsmattan.
I morse så vaknade jag upp av ett litet Hej! Thea har legat här hos oss i natt då Tommy blev att känna sig dålig på em och fick kräkas. Vet nu inte om det var magsjukan eller om han ätit nått dåligt i matlådan, som kanske fick stå framme för länge. Ullis kom alla fall hit med barnen på em och Thea fick stanna, för hon har ju så väldigt lätt att få maginfluensan. Låg ju på USÖ förra Julafton, det var inte roligt. Vi fick fira Jul dagen efter, då Thea var piggare. Tänk då låg Loke kvar i Ullis mage ännu. Tiden går, för nu blir han 10 månader den 19 Nov.
Jag fick skjutsa Thea till Dagis idag och skall även hämta henne kl 14.00 så får hon vara här hos mig en stund. Få se hur det blir längre fram sedan.
Jag har ju tyvärr ont av min Fibro, man blir så begränsad. Har tagit tabletter dock, få se om det hjälper. Har ju mycket envishet i mig, som kanske kan vara på både gott och ont ibland.
Älsta sonen känner sig inte heller han helt frisk, känner sig trött och hängig. Jag skall väl ta och slå en signal till honom med sedan, få höra hur han blev att må.
Och igår slog Toni ikull sig här utanför, men han klarade sig bra. Tur att han inte bröt nått. Det är ju så lätt gjort att göra det har jag fått erfarenhet av.
Nej, nu skall jag väl förbereda lite för em.
Ha det gott alla som läser detta!
BM

onsdag 2 november 2011

2 November 2011


Sätter in en liten bild på mitt yngsta barnbarn, lilla Loke. Här lycklig över att farmor gett honom en skårpa att smaska på. Det händer så mycket nu, han lär sig mycket och Thea och han kan leka fint tillsammans redan. Fast ibland kan det ju blir lite för hårda tag. Och man ser att hon är Storasyster. Hon håller reda på lillebror, fast hos själv bara är dryga 2 år och 5 månader gammal. Som när lilla Loke försöker klättra i trappan hemma hos sig. Då tar hon honom därifrån och så säger hon - Nej har jag sagt Bäbiset, det låter så roligt bara för hon lägger till det där T:et på slutet på Bäbis
Idag har jag hälsat på min väninna som haft hjärtinfarkten. Hon verkade ändå ganska pigg nu, vi tog en promenad, men vi gick i sakta mak. Det passade även mig eftersom jag har mitt knä som krånglar fortfarande ibland. Hon skall vara ute och gå sina promenader, det är säkert bra för hjärtat. Hon har fått en 2:dra chans säger läkarna.
Nytt kylskåp har jag fått idag, men de kopplade aldrig in det. De hade ju alla fall kunnat sätta i sladden och installerat det rätt. Så hade det ju bara vara att sätta på det om Tre timmar, för man får ju inte slå på det direkt. Gubben blir nog inte så glad då han kommer hem och ser detta. Som tur är så är temperature så pass att man kan bevara maten ute i kylväskor.
Nu skall jag ta mig lite lunch.
Trevlig höst!
BM