måndag 26 december 2011

Cremis han tittar på granen och tycker att den är fin. Han kan koppla av fast det är jul.
Idag är det Annandagen och inatt har det blåst, det började igår kväll. Snart är all snön borta. Men det var ju lite snö över Julafton alla fall. Och det är ju huvudsaken, för vit jul vill man gärna ha. Igår kväll var den nästa +8 grader. Förra året vid denna tiden så hade vi säkert - 20 och då var det en riktigt varja vinter hela vintern.
Det är jobbigt då det blir slaskigt och dant. Bättre om det får vara någon grad kallt och lite snö. Det är ju ändå vinter. Men jag kan förstå alla de som har egna hus att en sån här vinter är toppen för dem pga att värme kostnaderna inte blir så höga.
God Fortsättning!

söndag 25 december 2011

En härlig liten familj som betyder väldigt mycket för mig.Lite bilder från Julafton


Sätter in några bilder från Julafton. Det blev en trevlig och rolig jul. God mat och gott sällskap.
Tomten kom, men då blev barnen lite reserverade. Men han var ju snäll Tomtegubben som kom med så många fina Julklappar med många roliga saker i. Alla fin julklappar.
Thea väntade länge på att Tomten skulle komma och hon sa flera gånger att nu knackar det. Men till slut så kom han ändå. Men lykta i hand. Men han såg lite läskig ut, det tyckte vi nog alla hahaha...
Idag Juldagen så har barn,barnbarn varit hemma och ätit igen, för oj så mycket mat det blir. Loke var så trött idag, men ville inte somna här hemma hos Farmor & Toni, men så fort han kom i bilen så sov han. Hoppas nu att han somnar till kvällen. Thea var också lite trött idag, det är mycket som händer under julhelgen. Och så har de ju varit krassliga, haft lite släng av magsjukan och så lite snuvigt.
Är faktiskt trött själv med, allt är roligt med förberedelser och allt, men kroppen tycker inte alltid som som jag själv vill. Har fått tagit det lite lugnt i dag och legat och vilat pga Fibron. Om ändå kroppen kunde vilja allt som jag vill till både kropp och själ.
Hoppas och önskar alla en God Fortsättning på Julen och det som är kvar av detta året. Och förståss för all framtid.

måndag 19 december 2011

Nu är snart julen här. Och här har t o m kissen gjort sig julfin.
Vi har vitt ute och någon grad kallt. Jag hoppas nu att snön får stanna över Julen, så det inte blir slask och tråkigt. Det här ger rätt julstämningen.
Barnen var här igår en sväng och Thea åkte pulka i backen här utanför och hon tjöt av glädje. Så för de små barnen med så vill man ha lite vinter. Alla årstider har liksom sin tjusning.

Idag skulle jag en god vän och fd arbetskamrat åkt till Ludvika för att inhandla det allra sista inför julen. Men min väninna har fått inflammation i ryggmuskelaturen. Så det blev inte någon resa av. Jag hoppas hon blir bättre. Det är inte roligt att bli dåligt och just nu i Julhelgen.
Själv så har jag vart dålig också några jular. 2008 så gick ju en gallop så fel så det blev dryga 5 v på lasarettet och jag kom hem straxt innan julen. Jag kommer så väl ihåg känslan av att få komma hem igen. Toni min sambo hade gjort fint och i fönstren lös Adventsljustakarna. Men någon Jul här hemma orkade jag inte att ha. Det tog dryga året att bli återhämtad.
2009 firade vi Jul hos Tommys svärföräldrar. Sedan 2010 skulle vi ha firat Jul här, men då gick jag och bröt armen i Okt. Ramlade så illa på den där parkeringsplatsen i Örebro så jag bröt av mig hö överarm, ja högt uppe vid axeln. Så då kunde vi inte heller fira Jul här. Men nu hoppas jag 2011 att jag skall hålla mig på benen och få vara frisk och inte komma i det värsta Fibroskovet, så vi kan fira jul här hemma. Vi blir 10 vuxna och 2 barn, mina älskade barnbarn.
2008 då jag var så dålig, då firade vi julen hos min ynsta son och hans sambo. Då var inte nått av barnbarnen födda ännu.
Tänker även på de som inte finns med oss i livet längre. Man får en särskild känsla i kroppen då det nalkas mot jul. Tänker på mina kära föräldrar, mamma som dog i April 2006 och pappa som dog i Augusti 2007. Längtar efter dem. Men tror de finns med oss, bara på ett litet annorlunda sätt.

Nu skall jag göra i ordning lite mat tills sambon dyker upp. Och idag har han granen med sig då han kommer. Det skall bli roligt att få kla den fin sedan.

God Jul!

torsdag 15 december 2011

Adventsgran.

Jag hade hoppats på att snön skulle få ligga vit och fin till julen som på det här kortet. Men nu har det töat ett par dagar, så få se om vi får en vit eller grön vinter. Men så här vackert var det ändå här om kvällen.
Var ute med barnbarnet Thea en sväng så hon skulle få prova pulkan. Barn tycker om snö. Och det är roligt för dem att få leka ute i snön.

Hemma hos Thea och Loke så byggdes en fin snögubbe en dag, Men tyvärr har jag inget foto på den. Nu såg jag idag när jag var där och hälsade på att den stackars snögubben hade tappat sin näsa av töandet.

Men värst är halkan som blivit ute, man törs ju knappt ta ett steg ute, Gruset åker ned i isen och det ser grusat ut, men så kan det ändå vara väldigt halt.
Här utanför vår trappa är det väldigt dåligt sandat. Jag hoppas vi står på benen. För  vi bor i lägenhet och det skall ses till att det sandas utanför trappor och så. Jag har varit på dem, men inget har nänt ännu. Det kan stå hyresvärderna dyrt om någon ramlar och bryter sig. Vilket jag verkligen hoppas att det inte skall hända.
Jag bröt ju hö över arb i Oktober och det vill jag helst slippa igen. För det var en hemsk smärta och det har varit lång väg tillbaka och helt återställ blir jag ju aldrig.
Då ramlade jag på en P-Plats i Örebro, det hade blivit en grop i astfaletn. Men det ville inte Örebro kommun höras vid, fick ingen ersättning från dem.

Nu vill gryan ha uppmärksamhet hör jag.

onsdag 7 december 2011

Idag så har jag gjort i ordning en liten Tomteskog, det kan nog bli roligt för barnen att titta på sedan. Ja, Loke är nog lite för liten ännu och kommer kanske att dra ned girlangen runt, vi får se hur högt upp han når. Han är ganska lång för sina 10 månader gamla ålder. Ja, han blir ju 11 månader nu den 19 denna månad.
Det kommer att bli Lokes allra första jul och inte långt därefter så fyller han 1 år. Den 19 Januari blir han 1 år. Tycker det gått så fort. Thea är ju redan 2½ år. Ibland skulle man vilja bromsa tiden lite.

Nu är det redan kvällen igen och det blir väl att sätta sig och titta lite på TV.
 I morgon bitti har jag lovat att köra Thea till Dagis. Hon går där Tisdag,Onsdag och Torsdag. Hon tycker det är roligt. Och det finns ju mycket barn att leka med där.

God Kväll!


Pepparkaksbak

Den 3 Dec-11 så hade vi pepparkaksbak. Thea tyckte det var väldigt roligt att få vara med och kavla och göra pepparkaksfigurer. Men allra roligaste tyckte hon det var när hon sedan fick garnera pepparkakorna med Nonsoppkarameller. Några åkte förståss raka vägen in i munnen. Men visst skall man väl få smaka på det goda, då man fixar med baket.

Första snön kom även den 3 Dec. Så vi passade på att vara ute med Thea lite, då hon ändå var här för att hälsa på oss och hjälpa till med pepparkakorna. Hon tyckte det var roligt med snö. Och de gör ju de flesta barn.
Så för barnens skull så är det roligt om det kommer lite snö. Och jag tycker föresten själv också att det är lite mysigt med snö. Det blir så mycket ljusare och vackrare, efter en väldigt mörk November.