fredag 20 januari 2012

Toni har också haft födelsedag nu i Januari 2012 och böt då ut första siffran till en 6:a, så nu är han hela 60 år.
Vi hade alla fall en trevlig kväll och jag hade gjort 3 olika smörgåstårtor som blev slut och det är roligt då det blir omtyckt. Här på fotot så sitter han och skrapar trisslotter som han fått.Se vilkea fina tårtor som mamma Ullis bakat till sin 1 Åring och till de andra barnen med förståss och oss andra. Jag lovar, de var jättegoda.
Igår den 19/1-2012 så fyllde mitt ynsta barnbarn 1 år. Tiden går så fort. Tycker inte det är längesdan de kom hem med honom från BB. Det blev en roligt och trevlig dag och många kom till hans kalas, både släkt och vänner. Se så roligt barnen har tillsammans. Loke var nöjd och glad hela dagen och likaså var Thea på sin lillbrors födelsedag. Hon ville gärna hjälpa lillebror att öppna presenterna han fick. Ja, hon fick nått liten pkt hon med.
Hon är så duktig lilla Thea med, blir 3 år i Maj. Hon kan redan lista ut vad någon skrivit av olika ord, tex så känner hon igen både sitt och Lokes namn, mamma, pappa mf, det tycker jag är duktigt gjort.
Man blir varm i hjärtat av att se barn leka på detta sättet som man ser här på fotot. Både de lite större barnen och de mindre som Loke som blev 1 år i går och den lilla pojken som blir 1 år i slutet av Februari.
Älskar av hela mitt hjärta allihop!

tisdag 10 januari 2012
Har haft några lata dagar. Legat på Hotell. Ätit gott och bara varit i nuet. Gick på Bio en kväll. Det var filmen om Stig-Helmer. Det var roligt att se filmen, men det är ingen film jag skulle betala för att gå och se igen.
Det är skönt att komma bort ibland om så bara för ett par dagar. Man laddar batterierna lite. Och så var ju detta ett sätt för att fira Sambons födelsdag. Vi tog lite på Tumanhand först. Imorgon är dagen för Födelsedagen och då kommer barn, barnbarn och lite annan släkt och vänner hit. Jag har gjort 3 st Smörgåstårtor idag. Så jag hoppas det kommer att räcka. Skall hämta vanlig tårta på Konditoriet. Jag är rädd om kroppen, så jag inte får ett Fibroskov igen, så som det blev efter Julhelgen. Så det får bli en köpetårta denna gången. Huvudsaken att man har nått att bjuda på.
Toni har redan blivit firad av ett par vänner som kom förbi här idag. De fick smaka av den tårtan som jag hade färdig då. Stod och höll på att garnera Tårta nr 2 just då.
Nu hoppas jag att vi skall få en riktigt trevlig dag i morgon.
Och att vädret blir bra.

Idag var det -10 grader då jag vaknade. Hade lovat skjutsa lilltösen till Dagis idag. Och jag var även och hämtade henne vid 14.00 tiden. Då var det - 7 grader. Vi åkte och matade änderna innan jag skjutsade hem henne till mamma & pappa.
Nu på kvällen så är det nästan på + sidan igen. Det är lite varannandags väder här nu. Det kallaste vi haft denna vintern är -13,3 och det var i förrgår.
Snö har vi lite alla fall. Jag tycker det är fint med snö. Men det behöver inte komma mängder, bara så att barnen har lite att åka pulka på. Och så är det ju bra för dem som tycker om att åka skidor och annat som hör vintern till.

Nej, nu skall det bli sängen för min del. Imorgon skall jag gå upp tidigt, förbereda lite inför dagen.

/BM


söndag 1 januari 2012
Gott Nytt År!
Så var vi då inne i år 2012. Det är Nyårsdagen som snart skall gå över i den 2 Januari redan. Satte in några bilder här i bloggen från firandet av Nyårsafton med släkt och vänner. Vi hade en trevlig kväll.
Igår kväll var det -11 grader, men idag har det bara varit runt -2 till - 3 grader och det har snöat. Det har kommit en del snö idag, men nu till kvällen så började det gå över i mildväder igen.
Har haft barnen här några timmar idag, Tommy & Ullis har hållit på att möblera om lite.
Till kvällen sedan så åt Toni och jag räkmackor. Hade tagit fram räkor ur frysen som jag egentligen tänkt tagit med till Nyårsfirandet igår, men glömde dem hemma. Så de var vi ju tvunga att äta upp idag. Gott var det.
På Nyårsafton åt vi Rådjursadel med kantarellstuvning och potatisgratäng, det fanns även oxfile´så det var så gott. Och så fanns ju en hel del godis. Men nu får det vara slut på detta godisätande, nu får det bara bli lite då och då. Under Jul och Nyår så blir det lite för mycket av den varan. Men vad tusan " Det skall va gött och leva" som de sjunger i Galenskaparna.
Det får bli raderna nu, för nu skall jag inta sängläge. I morgon öppnar vi dagen med ett ovskivet blad igen.
Natti Natti!