onsdag 13 juni 2012Den här bilden togs igår efter lunch.
Den 12/6-2012

Var lite barnvakt igår åt lilla Loke. Thea var på Dagis. Och Mamma Ullis och Pappa Tommy hade lite att göra där hemma. Så då fick lillkillen vara hos Farmor en stund igår.
Han är ju för go lillkillen, men han ville inte sova först. Men till slut så fick han sova i soffan i rummet och då gick det hur bra som helst.
Han blir 1 år och 5 månader nu den 19 Juni. Tiden går fort och han har lärt sig många nya saker redan. Och han ser väl hur Storasyster gör också.
Han är jätteduktig att bygga med lego tex och även att lägga lättare pussel, sånt där med lite knopp att hålla i och försöka få bitarna på plats.
Måste berätta en rolig händelse med Loke.
Loke gick till städskåpet öppnade förståss det och tittade in och så åh och pekade på damsugaren. Jag sa då till honom - Att har inte Farmor sagt att det där är ett uschskåp, det är Aj aj det där. Och då säger lillkillen - oh oh med en rolig betoning. Jag var tvungen till att skratta. Det lät för roligt. Precis som att ja visst ja, det där har jag ju hört förut.

Idag har vi lite grått väder här. Jag vaknade tidigt och tog och passade på att städa ett par skåp. Jag får ju lägga upp allt lite pö om pö pga min Fibromyalgi. Ibland klarar man lite mera och ibland går det inte alls. Så det är svårt att planera nått. Man får ta det som det kommer liksom. Men idag kändes det ok att hålla på i lite skåp. Har även tvättat lite idag.
Och nu skall jag snart åka till Byn för att se om kvinnan som brukar vara här och sälja växter på Torget är här idag. Sedan skall jag till Fiskbilen i em, den är här varje Onsdag. Kommer nerifrån Göteborg.

Hade tänkt hälsa på en fd arbetskamrat idag, men hon verkade inte vara hemma idag. Kom på att hon kanske har nått barnbarn som slutat skolan. Det är ju många barn som slutar skolan idag och har ett sommarlov framför sig nu.

Det får bli raderna för nu.
-
Britt-Marie

måndag 11 juni 2012


Igår kväll den 10/6-12

Det blev ett sånt vackert väder på em/kvällningen på Söndag kväll den 10 Juni. Så Toni och jag tog bilen och åkte till Salbosjön en sväng. Närmare bestämt till Korpenshål. Där var man mycket som barn, pappa hade sin Eka liggande där ofta. Ibland åkte man ut och fiskade eller ibland bara badade. Har så många minnen därifrån.
Sedan har ju den här Sjön en speciell betydels med för mig, för min mamma blev född på en Ö i denna sjö. Året var 19921 den 26 Maj.
Har även haft släkt som bott i anknytning till denna sjö, så man har varit lite runt omkring denna sjö många gånger. De fanns även gruvor här förr, ja ,gruvhålen finns ju kvar ännu. Vet att vi var och tittade på bäver som simmade i ett av gruvhålen förr.
Det går inte en sommar utan att jag vill besöka denna sjö. Ofta så åker vi hit och badar, dock inte till denna platsen då, det finns fler ställen att bara på och ett av dem är Stora Sand, en verkligt fin badplats. Men tyvärr så har man inte någon kvällsol där. Men att komma dit på morg/fm och ta med en fika korg, det är härligt.
Nu får vi föra traditionen vidare och åka till sjön med våra barnbarn. Mina barn har ofta badat i denna sjö.
Och som synes på fotot så gillade även vår katt följa med och sitta och njuta av utsikten ut över vattnet.
Ja, det blev en riktigt skön kväll igår, med sol och behaglig värme och inte var heller myggen för svår.

Hoppas nu vi får många såna här fina kvällar. Det behöver vi, för att ladda våra batterier.

Britt-Marie

torsdag 7 juni 2012

Mer kort från 3 års dagen
Några fler kort från Theas 3 års dag!

Att hoppa studsmatta är alltid roligt. Denna fick Thea på sin 2 års dag. Vi hade alla lagt ihop till den. Och de har haft mycket roligt med den, både vuxna och barn. Här är det Pappa Tommy som är med barnen på Studsmattan.

Thea 3 år

Thea fyllde 3 år den 22 Maj -12

Och här sätter jag in några bilder från den dagen. Roligt att gammalfarmor och gammalfarfar orkade vara med också. Gammelfarfar är 91  år gammal och Gammalfarmor fyller 80 år i år.
Thea tyckte det var så roligt med alla presenter och hon gillade skarpt pusslen hon fick både av oss och av sin farfar.


Härliga Årstid


Sommaren är allt härlig!
Sommaren är allt härlig när allt börjar blomma i naturen. Både träd och blommor står i grönska och blomm. Barn och djur tycker det är skönt och det händer många spännade saker att se på.
Vi brukar ta barnbarnen med oss till huset där Tonis pappa bodde. Där finns ett Stall alldeles nära och där finns både hästar, katter, hundar och hönor och tuppar att titta på. Loke ville dock titta lite från farmors trygga knä, de var allt bra stora den där Tuppen och Hönan tyckte han. Thea matar dem med bröd. De tar ur handen t o m.

Sommar har ju inte varit den allra bästa så här långt ännu. Ja vi hade några fina och varma dagar runt Pingsten då det även var Mors Dag. Men sedan har det blivit kallare och det har regnat en del. Men nu har vi haft riktigt skapligt väder ett par dagar igen. Men lite varmare får det gärna bli för min del. Men det gäller ändå att öppna ögonen för allt det vackra vi har runt omkring oss nu. Denna årstiden går så fort, men när nått blommat ut, ja då kommer andra blommor och så håller det på ända till hösten.

Man får ta vara på dessa dagar. Den här dagen kommer aldrig igen. Och vad nästa dag har med sitt oskrivna blad har att bjuda på, ja , det vet man först då.

BM

En dag i Maj -12En dag i Maj!
Så fick vi besök av vänner från Lindesberg. De hade varit vid sitt sommarhus nere i Bångbro. De berättade nu att de sett en sommarstuga på näten som låg vid Norrsjön, så vi blev lite nyfikna och åkte dit och tittade på em/kvällningen. Ligger ju jättefin där vid vattet. Men lite på fel sida av sjön, för här tror jag inte det kommer åt någon kvällssol, det är ju det man skulle vilja ha. Men vi skall inte ha någon stug. Vi var mest nyfikna.

BM

Syster och BrorHär kommer lite bilder på Thea och Loke!
De är ett par härliga busfrön. Man kan få hjälp med det mästa. Loke tycker om allt som brummar och låter, så han vill vara med då dammsugaren kommer fram, eller elvispen och liknade saker. Och Thea vill förståss också vara med.
På de andra två bilderna är det nog nått bus på gång vad det ser ut.
Oftast leker de fint tillsammans, men det är klart att ibland kommer lite osämja och lite avundsjuka på varandra. Men det är ju så det är med barn, det vore nog inte normalt annars om de hela tiden skulle samsas om allt.
Ja, det är allt bra härligt att få vara med och se deras framfart och utveckling.

BM

Barcelona

I slutet av April och början av Maj så var på vi på en resa till Barcelona med våra vänner Ewa och Göte. Göte Fyllde 60 år den dagen vi skålade i Cavas.
Barcelona var en mycket vacker stad, fanns så mycket att se och uppleva. Vi hann inte med allt det vi hade tänkt hinna med. Men så är det tider räcker inte alltid till. Men det mästa hann vi med alla fall. Vi åt frukost på morgone på Hotellet och sedan tog vi ett litet morgonmöte och planerade in dagen. Det var lätt att ta sig från olika ställen med Tunnelbana. Vi åkte även Linbana ned till Barcelona strand. Folk badade redan där då. Vi såg den stora kyrkan och var även in i den.
Ja, det var en härlig resa måste jag säga. Man skulle behövt haft några dagar till på sig bara. Skulle kunna tänka mig att åka tillbaka till denna staden igen.
Ett härligt minne är det.
/BM